Novosti

Profi centar Novosti

Praktično rješenje za sezonu grijanja

Pripremite se za sezonu grijanja!

Sezona grijanja je pred nama. Neki ovaj period i ne dočekuju posebice sa oduševljenjem zbog načina na koji se griju.

Grijanje na drva, pelet, ugljen ili kaminske peći će itekako stvoriti ugodnu atmosferu u vašem domu kada temperature napolju padnu ispod 0, ali taj ugođaj kvari jedan problem – pepeo.

Čišćnje i odlaganje pepela iz peći ili kamina je zasigurno najmrži zimski posao koji obavljate svakodnevno, prvenstveno jer morate voditi računa da pepeo odstranite i odložite iz peći kada se isti ohladi, a onda se trudite da dodatno ne zaprljate dom.

Klasični usisivači  nisu rješenje ovog problema, jer usisavanje i najmanje količine pepela dovodi do začepljenja filtera, vrećica i u konačnici do zatajenja motora.

Koje je rješenje problema?

Naša topla preporuka za rješenje ovog problema jeste praktični i snažni Proair usisivač za pepeo, snage 800W.

Namijenjen je  usisavanju pepela i čišćenju peći, kamina, roštilja i sl.,

Za razliku od pojedinih usisivača za pepeo na našem tržištu, ovaj usisivač posjedje HEPA filter, što će onemogućiti širenje prašine i štetnih čestica u vašem domu – idealno za osobe koje imaju disajne tegobe i alergije.

Ovaj usivač posjeduje 15-litarski spremnik od inoxa sa metalnim zatvaračima, kao i fleksibilnu cijev, za lakšu upotrebu i čišćenje.

Važno je voditi računa da pepeo usisavate samo kada je u potpunosti hladan, kao i baciti ga na odgovarajuće mjesto.

Osim zimske upotrebe, ovaj proizvod je idealan i za ljetnu upotrebu za sve one koji vole da roštiljaju, a nisu sigurni gdje odložiti pepeo,  tako da je ovo investicija koju ne smijete propustiti.

Za dodatnu sigurnost prilikom kupovine ovog proizvoda poklanjamo vam i 2 godine garancije.

Više detalja o proizvodu možete pogledati klikom ovdje.

Povratak na izlist