Novosti

Profi centar Novosti

Jedan alat za više radnji DUX60

Jeste li ikada poželjeli imati samo jedan alat s kojim možete raditi većinu posla oko svog doma, u vrtu, u staklenicima, voćnjacima,...

Umjesto korištenja brojnih uređaja, DUX60 akumulatorska višenamjenska glava omogućuje vam korištenje samo jednog alata na koji možete postaviti različite dodatke za različite radnje. Jednostavnom zamjenom dodatka alat možete koristiti za košnju, šišanje živice, obrađivanje ili obrezivanje pomoću teleskopske motorne pile.

Gledajući situaciju na selima možemo primijetiti da svako poljoprivredno imanje ima barem jedan traktor. Traktor je višenamjensko motorno vozilo, »konj« koji pokreće sve ostale mašine koje se koriste za obrađivanje tla i rad na poljoprivrednom imanju. Poljoprivredno imanje mora biti
istinski isplativo, vrijedno ulaganja u stroj koji obavlja samo jednu radnju. Danas kada ljudi napuštaju poljoprivredu i kada je srednji sloj populacije u porastu, većina onih koji nemaju vremena za rad u poljoprivredi zbog svojih poslova i dalje obrađuju zemljište u malim količinama za vlastite potrebe hrane. Oni sade voćke i uzgajaju živice oko dvorišta. Traktor je prevelik za obradu i uređenje vrtova i dvorišta. Mogli bismo ih obraditi i ručno, ali nakon nekog vremena morat ćemo potražiti bolje rješenje.
Dakle, treba nam kultivator, benzinske škare za grmlje, benzinska motorna pilu, trimer za živicu,tj. četiri-pet različitih alata samo za potrebe uređenja vrtova.

Rješenje je DUX60, akumulatorska višenamjenska glava koja je savršena za sav taj posao. Vodeći se načelom poštivanja načela ekologije, Makita je izradila iznimno snažnu profesionalnu akumulatorsku pogonsku glavu koja se koristi za rad s različitim dodatcima. Snaga pogonske glave dolazi od 36 V motora bez četkica (BL) koji se napaja s dvije baterije od 18 V. Prednja ručka alata je ergonomski je oblikovana u obliku kruga radi jednostavnijeg i ugodnijeg rada. Na stražnjoj ručki možete pronaći varijabilni prekidač i elektroničku upravljačku ploču za uključivanje/isključivanje alata ili za odabir jedne od tri brzine ili vrtnje unatrag. Višenamjenska glava ima i sigurnosnu funkciju Automatsko isključivanje, koja isključuje alat ako ne radi više od jedne minute. Za dodatnu sigurnost postoji i kočnica kojom se lagano i brzo zaustavlja alat kada je isključen. Ipak, AFT tehnologija odmah isključuje alat kad prepozna naglo smanjenje brzine (na primjer, u slučaju povratnog udara). Velika prednost alata jeste u tome da je kompaktan i može se rastaviti, što znači lakši transport ili spremanje.

Višenamjenska glava služi samo kao pogonska jedinica i trebate dodatke za rad s ovim višenamjenskim alatom. Asortiman je raznolik i mogućnosti je mnogo. Trenutačno možete odabrati ravni trimer (EN410MP) ili fleksibilne trimer za živicu (EN401MP) te ih koristiti s višenamjenskom glavom. Tu je i alat za šišanje živice ili rezanje trave (EN420MP). Za šišanje trave postoje i škare za šišanje trave (EM404MP ili EM401MP), a za završnu obradu travnjaka možete koristiti dodatak za šišanje rubova travnjaka (EE400MP). Oni koji su više orijentirani na vrt razveselit će se dodatku za frezanje - kultivatoru. (KR400MP). Proizvođači će voća, s druge strane, vjerojatno biti zainteresirani za dodatak teleskopska motorna pila (EY401MP) s dodatnim nastavkom od 1080 mm (LE400MP) za podrezivanje viših grana. Bez obzira na to što odabrali, DUX60 akumulatorska višenamjenska pogonska glava jako je korisna za sve radove koji se izvode oko kuće, ali i za tvrtke koje se profesionalno bave vrtlarstvom.

Što više poželjeti od proizvoda bez otpadnih plinova, niske razine buke, sa standardnim baterijama od 18 V LXT baterije i s Makitinim potpisom?

Povratak na izlist

100 GODINA UNIOR ALATA

Ove godine UNIOR je obilježio 100. rođendan! Naši prodajni predstavnici su prisustvovali proslavi 100 godina postojanja kompanije Unior, koja se održala u Sloveniji.

Opširnije