Novosti

Profi centar Novosti

Predstavljamo Vam Varmig Supermig aparate za zavarivanje

Široka paleta aparata od 150 do 350A za zavarivanje svih vrsta konstrukcijskih čelika, nehrđajučih materijala i aluminija.

Aparat za zavarivanje SUPERMIG je poluautomatski aparat za elektrolučno varenje u zaštiti gasova. Kao zaštitni plin možemo upotrebljavati standardnu mješavinu čistog argona i CO2, što ovisi od sastava materijala koji varimo. Aparati su namjenjeni za varenje konstrukcijiskih materiala, nehrđajučih materijala i aluminija u: bravarskim radionicama, autoservisima, poljoprivredi, kovačke radionice, inženjeringu, instalaterstvu i održavanju.

Zbog visoke intermitence aparati su pogodni za teže i zahtjevnije poslove, jer je intenzivnost varenja visoka.
Uređaji su glede sigurnosti i pouzdanosti pri radu konstruirani tako, da zadovoljavaju sve osnovne zahtjeve u modernoj tehnologiji zavarivanja. Poluautomati Varmig Supermig su proizvedeni u kompaktnoj izvedbi, malih dimenzija i velike pokretljivosti. Pogodni su za posao u težim uvjetim npr. u malim prostorima gdje potrebno stalno pomjeranje uređaja. Kolut za žicu i uređaj za dodavanje su postavljeni u unutrašnjosti aparata ( osim kod Varmig 351-D Supermig). Boca sa plinom (max 20l) se postavlja na prošireni dio iznad zanjih točkova.

Načini zavarivanja na Varmig Supermig aparatima

2-taktno funkcioniranje      

Dugme na gornjoj lijevoj strani kontrolne ploče postavimo na simbol za 2-taktno funkcionisanje. Aparat vari onoliko dugo koliko držimo tipku na pištolju. Kada tipku pustimo varenje se prekine.

4-taktno funkcionisanje    

Dugme na gornjoj lijevoj strani kontrolne ploče postavimo na simbol za 4-taktno funkcionisanje aparata. Aparat počne variti kad pritisnemo tipku na pištolju i pustimo . Kada želimo prestati sa varenje, ponovno pritisnemo tipku na pištolju i pustimo.

Tačkasto zavarivanje     

Kada želimo sa aparatom variti kratke zavare, prekidač na kontrolnoj ploči postavimo na simbol za tačkasto zavarivanje. Plinsku šobu zamjenimo za šobu za tačkasto zavarivanje. Vrijeme zavarivanje se može podešavati između 0,2 sek i 2,5 sek. Pritiskom tipke na gorioniku varenje počinje. Nakon isteka postavljenog vremena tačakanja aparat samostalno prekida varenje. Za sljedeče zavarivanje moramo pustiti i ponovno pritisnuti tipku na gorioniku.

Intervalno zavarivanje    

Ako želimo variti nekoliko uzastopnih varova, prekidač na kontrolnoj ploči postavimo na položaj za intervalno varenje i postavimo interval i brzinu žice. Pritiskom na tipku na pištolju pokreće se intervalno varenje sa postavljenim parametrima. U trenutku pauze ostaje prisutan zaštitni plin, zustavlja se dodavanje žice. Intervalno varenje se zaustavlja puštanjem tipke gorionika.
( samo za varenje čelika)

Dodavanje žice      

Prekidač za izbor načina varenja na gornjoj strani kontrolne ploče postavimo na simbol za  dodavanje žice.  Motor se pokrene odmah, kada prebacimo prekidač i to brzinom kako smo podesili na potenciometru za dodavanje žice.

Prednosti varenja po MIG/MAG postupku sa aparatima VARMIG Supermig

-    Racionalnije varenje, manji troškovi, velika brzina varenja i široka upotreba.
-    Jednostavno rukovanje
-    Transparentan odabir parametara
-    Odličan kvalitet zavara
-    Jednostavno održavanje i servisiranje
-    Mogućnost tačkastog zavarivanja
-    Mogućnost intervalnog zavarivanja

Prednosti aparata:

-    klasični robusni energetski transformator
-    optimalno dimenzioniran usmjernik toka zavarivanja za visoku intermitencu
-    sve najvažnije komponente su proizvedene u Evropskoj uniji

Standardni pribor:

-    gorionik
-    kabl za masu
-    ventil reducir sa manometrima
-    točkovi za lakše premještanje

Povratak na izlist

Motorna, Električna ili Akumulatorska pila?

To je pitanje koje sebi postavlja svaki razborit majstor kada se odlučuje o kupovini nove lančane pile. Većina kupaca niti ne razmišlja o tome ili možda ne poznaje mogućnosti električnih ili akumulatorskih pila.

Opširnije

Održan 6. Makita Dealer Meeting

Unior Tehna d.o.o. Sarajevo je, kao ekskluzivni uvoznik proizvoda Makita za tržište Bosne i Hercegovine, organizovala dealer meeting na Vlašiću (Eko FIS).

Opširnije